En 75-åring sköts i höften under en löprunda. Foto: Arkivbild / TT

Joggare sköts av jägare

Uppdaterad
Publicerad

En 75-årig man sköts tidigt på torsdagsmorgonen när han var ute och joggade. Händelsen inträffade vid 04.30-tiden utanför Klippan. En jägare är nu anhållen misstänkt för grovt vållande till kroppsskada.

En man som var ute och joggade i närheten av Färingtofta, utanför Klippan blev tidigt imorse skjuten i höften. Mannen, som är i 75-årsåldern, ringde till polisen som skickade patruller till platsen.

Misstänkt skytt anhållen

På platsen kunde polisen konstatera att det fanns jägare i området och genomförde förhör med några av dem.

-  Jägarna som patrullen pratar med uppger att de saknar en jägare som antas finnas kvar ute i terrängen, säger Calle Persson presstalesperson för polisen i region Syd.

Vid 12-tiden hittar polisen den försvunna jägaren, som är en 48-årig man. Han grips, efter visst motstånd och misstänks nu för grovt vållande till kroppsskada.

– Han är anhölls under torsdagskvällen, meddelar Fredrik Bratt vid polisens ledningscentral.

75-åringen har träffats i mjukdelarna i höften, men uppges vara relativt lindrigt skadad. Enligt polisen finns det ingen anledning till att misstänka att skjutningen ska ha varit uppsåtlig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.