Julmarknaden på Fredriksdal firar trettio år i år Foto: SVT

Julmarknaden på Fredriksdal är igång

Publicerad

Den årliga traditionen med julmarknad på Fredriksdal är igång. Redan på öppningsdagen hade många besökare tagit sig dit.

Under fredagen slog julmarknaden på Fredriksdal upp portarna för 30:e året i rad.

Hantverk, hemgjort godis och julklappstomtar i långa rader var bara några av de ingredienser som besökarna kunde ta del av.

Maria Axelsson, projektledare på Fredriksdals julmarknad klädd en dräkt från 1918. Foto: Julia Maric

– Det känns jättehärligt, vädret är fint och folk strömmar till. Det är roligt att vara igång, säger projektledaren Maria Axelsson.

Ett måste för många

Under tre dagar förvandlas Helsingborgs friluftsmuseum till en gammaldags julmarknad och fylls av ungefär 20 000 besökare och 100 knallar. Fredriksdals julmarknad är för många en given start på jultraditionen.

– Det är jättetrevligt med julmarknad, jag är här varje år, säger Carina Persson som var en av besökarna.

– Jag brukar köpa för mycket men karamellerna är viktiga, berättar Lars Lindell som besökte julmarknaden tillsammans med sin fru Britt-Marie Lindell.

Lars och Britt-Marie Lindell var två av många besökare på Fredriksdals julmarknad idag. Foto: Julia Maric

Projektledaren Maria Axelsson vill att julmarknaden ska vara en mötesplats för nordvästskåningarna där julen startar med glädje, upplevelser och aktiviteter.

– När alla kommer hit ska de känna att ”nu är det snart jul”, säger Maria Axelsson.

Jul på Fredriksdal pågår till söndagen den 12 december.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.