Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under filmpausen på Klippans skrämmerifestival skrämdes flera besökare av en blodig tandläkare med ett galet skratt. Foto: Raphaelle Sisask/SVT

Kalla kårar och skratt på skrämmedifestival i Klippan

Uppdaterad
Publicerad

Under helgen anordnades en filmfestival dedikerad till genren skräck-komedi på Möjligheternas hus i Klippan. Publiken visste inte om de skulle skratta eller gråta, men en sak höll de flesta med om; att det är kul att bli skrämd.

– Rent psykologiskt tror jag att skräcken och skrattet ligger ganska nära varandra. Många som skräms skrattar nervöst, sade Tomas Sund, festivalgeneral på Klippans skrämmedifestival.

I samarbete med Studiefrämjandet och Klippans kommun anordnade han filmvisningar samt workshops i skrämselteknik, smink och filskapande.

– Det är en genre som oftast kräver ganska lite pengar, så i stort sett alla kan göra det.

”Man får en adrenalinkick”

Bröderna Hugo och Alvin Jäger var på plats för adrenalinkickarnas skull. I filmpausen sprang en blodig tandläkare med ett galet skratt efter dem.

– Det är kul när man blir rädd, lite spänning i vardagen, sade Alvin och Hugo Jäger.

Följ med på Klippans skrämmedifestival i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.