Jonathan och Sofie gifte sig på fotbollsarenan Olympia – där de en gång träffades. Foto: SVT

Kärlekssagan – Jonathan och Sofie gifte sig på Olympia: ”Min kyrka”

Publicerad

Det är hemmamatch på Olympia och på plats är både supportern Jonathan Vasilcin och Sofie Meijer som jobbar på arenan. Det startar med ett hej i läktargången och tre år senare befinner de sig mitt på Olympias gräsplan för att säga ja till varandra.

Jonathan Vasilcin är en del av supporterklubben Kärnan och har aldrig missat en minut av en HIF-match. På just denna hemmamatch kommer han att missa ganska många minuter.

– Han gick förbi och jag ropade hej. Det slutade med att han stannade kvar mer än halva andra halvlek, säger Sofie Meijer Vasilcin.

Efter matchen 2016 frågade hon om en dejt och paret har hållt ihop sedan dess.

”Det är som hans kyrka”

Trots att Jonathan är den största supportern kom idén om att hålla ett bröllop på Olympia från Sofie.

– Jag vet hur mycket HIF betyder för Jonathan, det är liksom hans kyrka, berättar hon. 

Hur känns det som supporter att träffa en tjej som vill gifta sig inne på Olympia?

– Helt fantastiskt. Det tog inte många minuter innan jag satt med telefonen och försökte få tag i någon som jobbar på HIF, skrattar han.

Specialskriven låt

Inmarschlåten till HIF 'På gator röda och blå' av Björn Helgesson hörs alltid när spelarna intar Olympia. Brudparet var inte sämre – låten hade skrivits om och spelades upp live när de kom ut på gräsplanen.

– Det känns fantastiskt att få en specialversion av den heligaste låten vi har, säger Jonathan Vasilcin.

– Och sen att han skrev om låten så att den passade oss, det är en stor ära, säger Sofie Meijer Vasilcin.

En del av vardagen

Efter vigseln var det middag och fest med alla gäster – på Olympias restaurang. Även efter bröllopshelgen kommer det bli en hel del HIF för paret.

– Det är en stor del av det vardagliga livet som kretsar kring fotbollsföreningen Helsingborgs IF, säger Jonathan Vasilcin. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.