Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
På gården kan besökare få visningar i de gamla husen. Se mer i klippet. Foto: Emilio Garro/SVT

Klippans hembygdsgård bevarar historier från gamla Sverige

Publicerad

Hur en familj bodde på början av 1900-talet kan man se på Klippans hembygdsgård och hit kommer både gamla och skolklasser för att ta del av gamla minnen. På söndagen kom besökare för att fika och umgås på hembygdgårdens dag.

Nils Andersson är ordförande på Klippans hembygdsgård och arbetar med fyrtio andra pensionärer för att hålla de gamla minnen vid liv. Hit kommer besökare för att fika men även skolklasser för att se på de gamla husen från bland annat 1700-talet.

– Vi vill visa att historien är väldigt viktig, och det är viktigt att vi bevarar detta just därför, säger Nils Andersson.

På gården kan besökare få visningar i de gamla husen men även grilla, fika och träna på utegym. Benedikte Olsson är en återkommande besökare med sina vänner. Varje söndag är de på plats och fikar.

– Även under pandemin har vi träffats, här är jättefint, berättar Benedikte Olsson som bor i Klippan.

Se i videon ovan hur det ser ut på Klippans hembygdsgård.

Benedikte Olsson med vänner besöker Klippans hembygdsgård varje söndag och fikar. Foto: Emilio Garro/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.