Knark för 32 000 beslagtogs efter riktad insats i Åstorp

Publicerad

Tolv personer anmäldes för narkotikabrott och narkotika värt 32 000 kronor beslagtogs i Åstorp i helgen. Detta efter att polisen gjort en riktad insats med bland annat drönare på orten.

– Vår områdesgrupp beslutade att lägga hela helgen i Åstorp med inriktning mot narkotika och trygghetsskapande arbete, säger Amelie Wångklev Jönsson, kommunpolis.

Det var under fredagen och lördagen som polisen genomförde insatsen i kommunen och både narkotikahund och drönare användes.

– Drönare är ett jättebra verktyg för att få övergripande koll för att se vad som händer och det kommer vi säkert använda mer i framtiden, säger Amelie Wångklev, kommunpolise.

”Yngre som säljer”

Det gjordes 12 sök i källare och 13 visitationer. Totalt beslagtogs narkotika för 32 000 kronor.

Tolv personer anmäldes för narkotikabrott och fyra ungdomar kördes hem till sina föräldrar.

– Vi har en problematik med att folk i byn uppfattar att det finns narkotikaförsäljning och det är i medvetna om och jobbar aktivt mot. Generellt är det yngre personer som är ute och säljer, säger Amelie Wångklev Jönsson.

Vill skapa relationer

Polisarbetet i helgen hade också syftet att skapa trygghet i kommunen.

– Vi ser i trygghetsmätningar att man känner otrygghet på helgen.  Vi var ute och pratade med ungdomarna som hänger ute för att skapa relationer där, säger Amelie Wångklev Jönsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.