Polispatrullen körde med sirenerna på när olyckan inträffade, säger Karim Ottosson, lokalpolisområdeschef i Helsingborg. Händelsen ska nu utredas av avdenlingen för särskilda utredningar. Foto: SVT/Stina Sandström

Polisbil på utryckning kolliderade – fyra personer förda till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En polisbil och en personbil kolliderade vid korsningen Hälsovägen och Mellersta Stenbocksgatan i Helsingborg. Samtliga fyra inblandade fördes till sjukhus – tre poliser och föraren av personbilen.

Det var vid 16-tiden som polis och räddningstjänst larmades till platsen, där en personbil och polisbil kolliderat.

– Polisen där var på väg till ett högprioriterat ärende. På grund av olyckan fick vi skicka en annan patrull för att hantera ärendet, säger Richard Lundqvist, presstalesperson på polisen.

Ingen av poliserna fick några allvarligare skador. En man i 50-årsåldern fick vårdas på sjukhus med lindriga skador.

– Poliserna blev utskrivna rätt fort och mannen som lades in är utskriven nu. Han mår under omständigheterna bra, säger Karim Ottosson, områdespolischef Helsingborg.

Utreder brott

Enligt Karim Ottosson hade polispatrullen sirener på och körde med blåljus när olyckan inträffade.

Polisens avdelning för särskilda utredningar ska nu utreda om det har begåtts något brott i samband med olyckan.

Polisen har rätt att påkalla fri väg, men ska samtidigt iaktta försiktighet. Polisen kommer därför även att utreda om patrullen själva har kört vårdslöst i samband med olyckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.