Foto: SVT

Kommunalrådet: Skriande behov av skolor

Uppdaterad
Publicerad

Behovet av skolor i centrala Helsingborg är ett tungt skäl att exploatera mejeriområdet, enligt Christian Orsing (M). Han menar att områdets unika värden kommer att beaktas.

Under tisdagens kommunfullmäktige klubbades Stadsplan 2017. Men planprocessen kring mejeritomten är redan igång och påverkades inte formellt av fullmäktiges beslut.

– Frågan är så brådskande utifrån skolbehovet så det planarbetet har brutits ut och är redan igång. Vi ser att det är en fantastisk yta i en bilfri miljö där vi kan erbjuda plats för en skola, säger Christian Orsing (M).

Lång process

Han menar att processen ändå kommer att vara lång. Kommunen äger inte all mark utan förhandlingar kommer att ske med markägare. När ett första planutkast finns ska det ut på samråd för att sedan bearbetas igen, enligt Orsing.

– Vi måste planlägga hela området för att se hur vi kan få en fungerande stadsdel i sin helhet och hur vi ska möta de värdefulla ytorna på bästa sätt. När ett första utkast kommer ut på samråd så kommer det att synas att man tagit argumenten i beaktande, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.