Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Kommunen är positiv till en etablering av fiskodling i Bjuv men kräver fler svar från det norska företaget, berättar Mikael Henrysson (SD), kommunstyrelsens ordförande. Foto: Stina Sandström/SVT

Kommunen kräver svar kring fiskodling i Bjuv

Publicerad

Ett norskt bolag vill mångmiljonsatsa på att bygga en stor landbaserad fiskodling i Bjuv. Men den politiska ledningen ställer sig nu frågande till vattenförsörjningen, trafik och hur detta påverkar de närboendes situation.

För att driva fiskodlingen behövs vatten – en fråga som den politiska ledningen menar behöver lösas.

– Hur mycket vatten kan vi leverera? Kan vi leverera vatten hela året?  Vi ser varje sommar hur det blir svårt att leverera vatten så det är den viktigaste frågan, säger Mikael Henrysson (SD), kommunstyrelsens ordförande.

Förutom vattenfrågan ställer sig Mikael Henrysson frågande till om infrastrukturen i Gunnarstorp klarar av en ökad tung trafik. Den politiska ledningen har nu tagit kontakt med det norska företaget Nordic Salmon för att få svar på dessa frågor.

– Fiskodlingen passar in i vårt koncept i Bjuv där vi inriktar oss mycket på cirkulär produktion. Vi ser positivt på planerna, bara man kan lösa frågorna runtomkring, säger Mikael Henrysson (SD).

I klippet ovan kan du höra Mikael Henrysson berätta vilka krav han har för att kommunen ska vara positiv till en fiskodling i Bjuv.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer