Foto: Helene Bengtsson

Lägenhet på asylboende förstördes i brand

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten larmades under tisdagskvällen till en brand i en lägenhetslänga i Strövelstorp.

Husen används som asylboende, och fyra personer befann sig i lägenheten när den började brinna. Samtliga hann lämna huset och ingen person kom till skada.

– De satt alla fyra på övervåningen när de kände bränd lukt nerifrån. Men alla hann ut på egen hand, säger Ronny Lundgren på räddningstjänsten nordväst.

Bränder på asylboenden

Strax efter klockan sju på kvällen meddelade räddningstjänsten att branden var mer eller mindre unde kontroll, och ett par timmar senare var den helt släckt.

– Vi lyckades begränsa det till bara en lägenhet, och förhindrade att branden spred sig vidare i längan, säger Ronny Lundgren på räddningstjänsten nordväst.

Polisen utreder händelsen

Vad som orsakade branden är i nuläget oklart. Den aktuella lägenheten blev helt utbränd.

– Vi har lämnat över till polisen nu. Lägenheten är rejält utbränd, så det är inte lätt att veta utan att gå in och titta ordentlig, säger Ronny Lundgren.

Polisen var kvar på platsen till 21-tiden.

– Vi har lämnat nu och har pratat med de som bor i lägenheten. Vi fortsätta att utreda vad som har hänt, säger Maya Forstenius, pressinformatör hos polisen.

Platsen kommer att spärras av och polisen kommer att genomföra en teknisk undersökning för att ta reda på brandorsaken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bränder på asylboenden

Mer i ämnet