Ladugården i Hyllinge gick inte att rädda. Fyra stationer deltog i släckningsarbetet. Foto: Jan Emanuelsson

Tre byggnader skadades i kraftig gårdsbrand i Hyllinge

Uppdaterad
Publicerad

En kraftig brand utbröt på onsdagskvällen på en gård utanför Hyllinge i Åstorps kommun. Tre byggnader inklusive boningshuset brandskadades.

Branden startade i ladugården vid 18-tiden, och räddningstjänst och polis larmades till platsen. Boende i närheten uppmärksammade röklukt och slog larm.

– Det är en T-formad lada som är övertänd. Den kraftiga vinden gör att spridningsrisken är stor till andra byggnader på gården, berättade Kenneth Eriksson, inre befäl vid Räddningstjänsten Skåne Nordväst.

Vid 20-tiden hade elden spridit sig till samtliga tre byggnader. Även boningshuset var angripet då elden hade spridit sig till taket, men den lyckades räddningstjänsten stoppa.

Släcker invändigt

– Vi arbetar med invändig släckning försöker stoppa branden där, sa Kenneth Eriksson under onsdagkvällens släckningsarbete.

Enligt honom fanns det inga djur i ladugården. Ingen person ska heller ha skadats.

Röken från branden var kraftig och syntes vida omkring.

Fyra stationer arbetade med släckningen, som var slutförd vid klockan 03.30 natten mot torsdagen. Räddningstjänsten hade sedan bevakning på huset för att kontrollera att elden inte blossade upp på nytt. Bevakningen avslutades klockan 9 på torsdagsmorgonen.

Hur branden uppstått är oklart men på torsdagsmorgonen påbörjade polisens tekniker en undersökning av brandplatsen.

Polisen rubricerar ärendet inledningsvis som mordbrand, men det kan komma att ändras.

Den kraftiga vinden gjorde att spridningsrisken var stor från den brinnande ladan till övriga byggnader på gården i Hyllinge. Foto: Jan Emanuelsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.