Foto: André Tajti/Topnews

Slottscafeet i Landskrona nerbrunnet

Uppdaterad
Publicerad

Slottscafeet i centrala Landskrona har brunnit ner under natten till lördag. Byggnaden var övertänd när räddningstjänsten kom till platsen och beslutet togs att låta den brinna ut.

En polispatrull upptäckte branden strax före halv tre natten till lördag. När räddningstjänsten kom till platsen var kaféet övertänt men det fanns ingen spridningsrisk.

– Det finns en utescen som tillhör kaféet och det var det enda som kändes rimligt att kunna rädda, vilket vi också lyckades med, säger Håkan Cyrén, styrkeledare på räddningstjänsten Landskrona.

Enligt polisen fick  flera bilar flyttas för att undvika att skadas av branden.

Utreds som mordbrand

Hur branden startade är oklart men polisen rubricerar det som mordbrand medan brandorsaken utreds. Ingen person ska ha skadats eller befunnit sig i den eldhärjade byggnaden.

Räddningstjänstens insats kunde avslutas vid halv sex på lördagmorgonen.

– Vi har frivilligkår på bevakning nu för sista glöden. Det kommer ryka under dagen för det är mycket bråte kvar, säger Håkan Cyrén.

”En omtyckt plats”

– Vi jobbar mycket med att staden ska utvecklas, så det är väldigt tråkigt när sånt här händer. Under sommartid är Slottscafeet en omtyckt plats, säger Christian Alexandersson, stadsdirektör i Landskrona stad.

Landskrona stad äger byggnaden som brann ned under natten, men ännu är det för tidigt att säga vad som kommer hända härnäst.

– Vi vet inte vad branden beror på, men vi får höra sedan vad politiken vill med fastigheten, säger Christian Alexandersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.