I en enkät bland landstingen säger de själva att bemanningsläget sommaren 2015 är värre än året innan. Foto: TT

Kritik mot Helsingborgsakuten

Publicerad

IVO kritiserar akuten i Helsingborg för överbeläggningar som ska ha lett till att en kvinna fallit så illa att hon fått flera fakturer.

Kvinnan kom in till akuten med flera  sjukdomar och läkaren beslutade att hon skulle läggas in på en vårdavdelning. Men då det rådde vårdplatsbrist på sjukhuset blev kvinnan kvar på akuten, där det inte fanns möjlighet att ta hand om henne på det sätt som krävdes.

På akuten ska det vid tillfället ha funnits sjutton patienter som väntade på att få plats på vårdenheter och personalen hade inte kapacitet att ta hand om både de akuta patienterna och de som låg där i väntan på annan vård.

För den multisjuka kvinnan, som kommit in till akuten med ambulans, ledde vårdplatsbristen till att hon föll så illa att hon drog på sig flera fakturer.

IVO (inspektionen för vård och omsorg) riktar nu kritik mot vårdgivaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.