Foto: SVT

”Det här väcker känslor och skapar otrygghet”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen fortsätter med förhör efter mordförsöket på Friskis och Svettis. ”Det här väcker känslor och skapar otrygghet”, säger lokalpolisområdeschef Karim Ottosson.

– Läget för målsäganden är kritiskt. Vi vet inte vad som ligger bakom mer än att det är en konflikt mellan två yngre pojkar och att det hände i omklädningsrummet, säger Karim Ottosson.

En 16-årig kille sitter anhållen misstänkt för försök till mord. Det var i lördags som en 17-årig kille hittades stickskadad på Industrigatan där Friskis och Svettis ligger. Han fördes i ambulans till sjukhus.

Nu hålls kompletterande förhör och en teknisk undersökning har gjorts.

Överväger ökad närvaro

Händelsen har skakat om både personalen på Friskis och Svettis och människor i Ängelholm, menar Karim Ottosson.

– Det är otroligt tragiskt att det här händer på ett ställe där man ska träna och må bra och att det är så unga personer inblandande. Det väcker mycket känslor och skapar otrygghet, säger han.

Nu överväger polisen att öka sin närvaro i Ängelholm.

– Det här ärendet ligger högst på min prioriteringslista. Vi för en dialog med gymmet och vi har med oss i tanken att öka närvaron i miljöer där det vistas unga, säger Karim Ottosson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.