Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En förskoleklass provar slingan för att se så de lätt kan ta sig fram med barnvagn Foto: Erik Ragnar Danielsson

Självstängande grindar och bättre underlag – ny stig för alla på Kullaberg

Uppdaterad
Publicerad

En vandringsstig på Kullaberg har blivit tillgänglighetsanpassad för att möjliggöra att fler tar sig ut i naturen. Såväl underlag som grindar har anpassats för att välkomna bland annat rullstolsburna, barnvagnsfamiljer och dem som kanske inte vill gå så långt.

Björkerödsslingan har fått ett nytt underlag för att täcka rötter och därmed göra slingan enklare att rulla på. Även de tidigare stättorna som använts för att ta sig över staket längs slingan har ersatts med självstängande grindar.

I videon ser du hur grindarna låter besökare ta sig igenom med exempelvis rullstol eller barnvagn.

– Vi hoppass att det ska locka ut fler, och inte bara de som behöver ha det tillgänglighetsanpassat utan även mer ovana besökare i naturen som kanske inte vill gå så långt, säger Lovisa Cederström som är ordförande för Friluftsfrämjandet Helsingborg Kullabygden.

Björkerödsslingan är 800 meter lång och kommer tillbaka till samma plats som den utgår ifrån.

Arbetet är ett samarbete mellan Friluftsfrämjandet Helsingborg-Kullabygden, Länsstyrelsen Skåne, naturum Kullaberg och WillUt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer