Foto: Richard Lööf/SVT

Över 400 besökare på Kullabygdens jobbmässa

Uppdaterad
Publicerad

Det blev rusning till jobbmässan i Höganäs på lördagen. Fler än 400 besökare kom och det är dubbelt så många som förra året.

För tredje året i rad arrangerades rekryteringsmässan i Kullabygden. Intresset i år var rekordstort. Det är inte bara antalet arbetssökande som ökat utan även antalet arbetsgivare. 21 arbetsgivare kom i år jämfört med 14 förra året.

– Vi behöver framför allt utbildade högskoleingenjörer. Nummer ett är inom området automatisering, säger Erik Juelsson, HR-manager på Höganäs AB.

Erik Juelsson, HR-manager på Höganäs AB. Foto: Richard Lööf/SVT

– Intresset för mässan är jättestort. Nästan alla företag behöver förstärkning men det är svårt att få tag på rätt kompetens, säger Anders Jansson, vice ordförande för Företagarna i Höganäs.

Anders Jansson, vice ordförande för Företagarna i Höganäs. Foto: Richard Lööf/SVT

Nästan alla som har en yrkesutbildning har lätt att få jobb. Det är svårare för den som inte har det.

– Jag söker ett jobb där man kan vara social och träffa människor och jag har lämnat mitt CV till fyra arbetsgivare, säger Behzad Bayat, en av de arbetssökande på mässan.

Behzad Bayat, en av de arbetssökande på mässan. Foto: Richard Lööf/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.