Kvinna hittades bränd i dike – mordmisstänkt släpps ur häktet

Uppdaterad
Publicerad

Det finns inte tillräckliga bevis för att hålla den misstänkte häktad för mord på en kvinna i Bårslöv utanför Helsingborg. Det bedömer åklagaren.

– Det är djupt beklagligt att vi har ett mord som blir ouppklarat men i nuläget har vi inte bevis så det räcker, säger Cathrine Bengtsson.

Därför släpps mannen ur häktet där han suttit sedan september förra året.

– Jag har hävt häktningen nu för att jag har bedömt att det finns tillräckliga skäl. Jag ser inte framför mig en fällande dom, säger Cathrine Bengtsson.

Den 34-åriga kvinnans kropp hittades brinnande i ett dike av en passerande bilist. Tre dagar senare häktade Helsingborgs tingsrätt hennes 43-årige ex-man mot sitt nekande på sannolika skäl misstänkt för mordet.

Mannen är fortfarande misstänkt

Mannen som har suttit häktad är fortfarande misstänkt. Detta i väntan på ytterligare svar på den tekniska undersökningen

Åklagare i ärendet, Cathrine Bengtsson. Foto: Jessica Bloem

från NFC i Linköping, men enligt åklagaren är det inga avgörande svar som väntas.

– De saker vi väntar på kommer inte göra att det är tillräckligt för att väcka åtal. Då tycker jag inte att det är proportionerligt att han ska sitta kvar (i häktet), säger Cathrine Bengtsson.

Om inget nytt kommer fram så läggs förundersökningen ner när de slutgiltiga svaren från den tekniska undersökningen kommer. När det blir är oklart.

– Jag bedömer att vi har gjort vad vi kan med det material vi har nu och det räcker tyvärr inte till en fällande dom, säger hon.

Cathrine Bengtsson hoppas ändå att någon gång få svar på vad som hänt den 34-åriga kvinnan.

– Givetvis att det kommer in någon som vet något, ger sig till känna och berättar för polisen vad som hände den 20 september 2016 som gjorde att den här kvinnan dog.

LÄS MER: Många hedrade döda kvinnan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.