En kvinna sågs hänga utanför en balkong i centrala Landskrona. Två män misstänks nu för mordförsök. Foto: SVT/Stina Sandström

Kvinna hängde utanför balkong på tredje våningen – två män anhållna

Uppdaterad
Publicerad

Två förbipasserande såg en kvinna hänga utanför ett balkongräcke i Landskrona på söndagskvällen. De kastade sig upp i lägenheten och drog in kvinnan över räcket.

Två andra män sitter nu anhållna misstänkta för försök till mord.

Det var vid 18.30-tiden på söndagskvällen som polisen larmades till Regeringsgatan. Där hade ett vittne iakttagit att en kvinna hängde utanför balkongräcket tre våningar upp, vilket Hd.se var först med att rapportera.

När polisen kom fram till adressen var kvinnan redan satt i säkerhet – räddad av två förbipasserande.

– Jag och min bror åkte förbi i bil och såg hur en kvinna hängde utanför räcket. Vi stannade bilen, sprang upp för trapporna och in i lägenheten. Vi hörde mannen som höll kvinnan skrika och vi trodde att det var försent, säger vittnet till SVT.

”Det var i sista stund”

Men männen kom fram i tid.

– Han hade inga krafter kvar. Jag och min bror tog över, det var i sista stund. Det är märkligt vilka krafter vi fick, vi drog över henne så lätt. Det kändes som hon vägde två kilo, säger mannen.

Kort därefter anlände polisen.

– De tackade och sa att vi hade räddat ett liv.

På platsen grep polisen två män, som är i 20- och 30-årsåldern. Den anhölls senare på söndagskvällen på sannolika skäl misstänka för mordförsök.

Klarade sig oskadd

Kvinnan föll aldrig till marken och ska ha klarat sig fysiskt oskadd. På måndagsmorgonen lämnades utredningen över till åklagare.

– Utredningen är ännu i sin linda, säger kammaråklagare Kristoffer Nordström.

– De misstänkta har delgetts misstankar men de har ännu inte hörts ordentligt. Det som händer nu är att de ska höras tillsammans med sina försvarare. Även eventuella vittnen och alla inblandade ska höras.

På måndagsförmiddagen var tekniker på plats för att undersöka platsen.

– Om man vet att man sett något får man jättegärna höra av sig till polisen. Ingen iakttagelse är för liten, säger han.

Kristoffer Nordström har fram till torsdag på sig att besluta om männen ska begäras häktade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.