En av kvinnorna ska ha blivit våldtagen och filmat vid 96 tillfällen av den ena mannen. Foto: Markus Hjortsman/SVT

Kvinnor våldtogs och filmades när de sov – nu åtalas två bröder

Publicerad

Två nordvästskånska bröder i 30-årsåldern misstänks ha våldtagit flera kvinnor medan de sov eller inte var vid fullt medvetande. En av kvinnorna ska ha blivit våldtagen och filmad totalt 96 gånger under fyra års tid. Nu åtalas båda männen för flera fall av sexualbrott.

Totalt handlar det om sju kvinnor som ska ha blivit utsatta för våldtäkter, sexuellt övergrepp och kränkande fotografering.

De flesta övergrepp dokumenterades på film eller bild i hemlighet av gärningsmännen.

– Flera av kvinnorna har inte varit medvetna om att de blivit våldtagna, det har kommit som en chock för dem när de kontaktats av polis, har kammaråklagare Kristina Wedelsbäck tidigare sagt till Helsingborgs Dagblad.

96 övergrepp på samma kvinna

En av kvinnorna ska mellan 2017 och 2021 blivit våldtagen och smygfilmad totalt 96 gånger av den ena brodern. Som bevis finns mobiltelefoner, hårddiskar, datorer, minneskort och en videokamera.

I ett fall har männen utsatt samma kvinna vid olika tillfällen och ett annat fall har de genomfört handlingarna tillsammans. Detta ska ha inträffat när kvinnorna på grund av sömn befann sig i en utsatt situation.

Den ena mannen åtalas även för grovt sexuellt övergrepp mot barn för att ha tvingat en fyraårig pojke att ta på hans erigerade könsorgan.

Männen greps i oktober förra året och har sedan dess suttit häktade. Den ena brodern erkänner händelseförloppen men nekar till brott. Den andra brodern nekar också till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.