Man bröt sig in i hus och överföll kvinna – misstänks för försök till grov våldtäkt

Uppdaterad
Publicerad

Det var på torsdagen runt klockan 17 som en man i 20-årsåldern forcerade sig in till en kvinna i hennes villa och försökte våldta henne i ett område utanför Örkelljunga.

Den medelålders kvinnan var ensam hemma. Mannen, som hon inte alls känner sedan tidigare, ska med så kraftfullt våld försökt ta sig in att han till och med lyfte av ytterdörren.

Därefter har han överfallit henne. Trots detta lyckades kvinnan larma polisen via sitt vaktbolag.

Vilket var helt avgörande.

– Nu fick vi kännedom om detta under pågående brott och kunde ta oss ut till området med helikopter och hundpatrull och har gripit mannen, berättar Ulf Flink som är jourutredningsbefäl.

Polisen: Verkade inte påverkad

Mannen ska ha försökt fly i kvinnans egen bil men inte lyckats utan sedan sprungit från platsen innan han greps. Enligt polisens bedömning verkade han inte berusad eller påverkad.

– Sådana här överfallsvåldtäkter är ytterst ovanliga, säger Ulf Flink som jobbat som polis i över tjugo år.

Vaktbolag kan ha dokumenterat händelsen

Mannen kan ha rört sig i området under torsdagseftermiddagen. För boende i närheten har berättat för polisen att de lyckats köra iväg en man, med samma signalement, som uppträtt konstigt utanför deras hus. Dock polisanmälde de inte händelsen.

– Förhoppningsvis har vaktbolaget ljud- eller filmfiler från överfallet och vi har säkrat teknisk bevisning. Under dagen ska både den utsatta kvinnan och mannen förhöras, berättar Ulf Flink.

Mannen är misstänkt för försök till grov våldtäkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.