Enligt polisens uppgifter befann sig flera personer i bostaden, men ingen blev allvarligt skadad i samband med skottlossningen. Foto: Cecilia Hedlund/SVT

Radhus beskjutet i Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

Ett radhus på Gustavslund i Helsingborg blev tidigt på torsdagsmorgonen beskjutet med flera skott.

Skottlossningen ska ha inträffat klockan 03.49. Enligt polisen befann sig flera personer i fastigheten, men ingen är allvarligt skadad och ingen ska ha behövt uppsöka sjukhus.

– Det är en person som har skadats, men det rör sig troligtvis om en splitterskada och inte en skottskada. Jag har dock inte alla uppgifter just nu, säger Magnus Lefèvre, vakthavande befäl vid polisen region Syd.

Synliga skotthål på fönster

Skjutningen inträffade i ett radhusområde på Gustavslundsvägen. När SVT:s reporter var på plats under torsdagsmorgonen syntes skador på tre fönster.

Platsen spärrades inledningsvis av för en teknisk undersökning. Polisen rubricerar händelsen som försök till mord.

– Vi har knackat dörr och pratat med grannar i området hela dagen, och vi har hört dem som bor i huset som det sköts emot, säger Kent Persson, förundersökningsledare vid enheten för grova brott.

Polisen har ingen misstänkt eller gripen för dådet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.