Foto: André Tajti/Topnews

Kommunen efter drunkningsolyckan – ”lämna bilen hemma”

Uppdaterad
Publicerad

I helgen hindrades flera av räddningsinsatserna vid drunkningsolyckor runtom i landet av dålig framkomlighet. På Borstahusens camping gjorde felparkerade bilar det svårt för ambulansen att lämna platsen. Landskrona stad uppmanar nu badgäster att lämna bilen hemma.

– Vi uppskattar att våra badplatser är populära men det hade underlättat om folk tog sig dit på andra sätt än med bil, säger Robert Svensson, chef för teknik- och serviceförvaltningen hos Landskrona stad.

Redan i söndags, dagen efter drunkningsolyckan på campingplatsen, satte kommunen in utökade åtgärder för att förhindra framkomlighetsproblemen med flera parkeringsvakter på plats. Under dagen var det ett tiotal bilar som bötfälldes men besökare blev också informerade om tillåtna parkeringsplatser. Skyltar ska även sättas upp för att tydliggöra parkeringsmöjligheterna.

Landskrona

– Vi anser att det redan är tydligt markerat var det inte är tillåtet men vi kan försöka underlätta genom att leda om till rätt platser.

Gör en omedelbar översyn

För tillfället pågår flera byggen av bostadshus i anslutning till flera av stadens populära badplatser. Kommunen väntar sig därför ett ännu högre tryck på badplatserna i framtiden. Nu gör de en omedelbar översyn hur framkomlighetsproblem ska kunna åtgärdas.

– Det handlar om att utöka parkeringsmöjligheterna, men också om vi kan lägga om kollektivtrafiken för att ta gäster närmare platserna, säger Robert Svensson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Landskrona

Mer i ämnet