Flera bilar var felparkerade vid campingen när räddningsfordon skulle fram till Borstahusens camping. Foto: André Tajti/TopnewsVisa alla (2)
Visa alla (2)

75-åring drunknade – felparkerade bilar hindrade ambulansen

Uppdaterad
Publicerad

En 75-årig man drunknade på Borstahusens camping, utanför Landskrona, på lördagen. Räddningsvägar var blockerade av felparkerade bilar och utfart hindrades.

Polis och räddningtjänst larmades kl 15.26 på lördagseftermiddagen till drunkningsolyckan på badplatsen vid Borstahusens camping.

Den 75-årige mannen var i och hjärt- och lungräddning genomfördes på platsen. Mannen fördes sedan i ambulans till sjukhus. Där konstaterade man senare att mannen var död.

Blockerade räddningsvägar

När ambulansen var på väg att lämna med den skadade mannen var räddningsvägar blockerade av felparkerade bilar.

Polisen ser allvarligt på att folk inte lyssnat på polisens uppmaningar att utrymma bryggan samt vägrat att flytta på sig när räddningspersonal behövde utrymme.

 – Räddningsvägar är till för att kunna användas vid nödlägen och det är oerhört viktigt att respektera det. Vi ser allvarligt på att man agerar på det här viset. Om det här är obetänksamhet eller att man inte har fått förstått allvaret i den här händelsen vet jag inte, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson på polisens ledningscentral.

Det är oklart om ägarna till de felparkerade bilarna riskerar några efterräkningar.

– Prio ett för polisen i det här läget var att få mannen till sjukhus, säger Rickard Lundquist.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Landskrona

Mer i ämnet