Två personer skadades i flygolyckan utanför Landskrona. Foto: SVT

Flygolycka utanför Landskrona – en person till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Ett mindre plan har skadats i samband med en landning på Vallåkra flygfält i Landskrona. En person har förts till sjukhus med ambulans.

Polis, ambulans och räddningstjänst beordrades till platsen vid 15.30-tiden på onsdagen där ett mindre privatplan skadats i samband med en landning.

Enligt uppgifter från SOS Alarm har en person fått en skallskada men är vid medvetande.

Två personer befann sig i planet. Piloten har förts med ambulans till sjukhuset i Lund. En passagerare satt med i planet och är lindrigt skadad.

– Vår uppgift nu är att säkra uppgifter och påbörja en utredning om vad som har hänt. Med största sannolikhet kommer Statens haverikommission ta över och hålla i utredningen, säger Fredrik Bratt, presstalesperson hos polisen.

Foto: SVT

Mats Fehrm, ordförande i Landskrona flygklubb har varit på plats och konstaterar att olyckliga omständigheter bidragit till kraschen. Vid tidpunkten för haveriet blåste det byig sidvind.

– Planet har fått sig en riktig vindkörare, säger Mats Fehrm som berättar att planet slagit i så hårt i marken att det fått skador på vingar, landningsställ propeller och huv.

– De tål inte hur mycket som helst, säger Mats Fehrm.

Flygplanet ägs av Landskrona flygklubb och det var en klubbmedlem som flög planet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.