Minst fem personer skadades efter ett bråk på Västra Sandgatan i Helsingborg. Foto: Johan Nilsson/TT

Fem skadade efter bråk och larm om skottlossning i Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

Polisen fick flera larm om bråk och skottlossning på Västra Sandgatan på Söder i Helsingborg under måndagskvällen. Minst fem personer har skadats. Polisen har gripit en man som misstänks för mordförsök.

Det var klockan 20.21 på måndagskvällen som polisen fick flera larm om bråk och skottlossning på Söder i Helsingborg. På platsen, Västra Sandgatan, hittades minst två skadade personer.

Ytterligare tre skadade tog sig på egen hand till sjukhus.

– Samtliga fem har stick- eller skärskador. En av dem har eventuellt en skottskada, säger Evelina Olsson, polisens presstalesperson. 

En person i 50-årsåldern greps under kvällen, misstänkt för mordförsök.

Vid 09-tiden på tisdagsmorgonen var polisen kvar på platsen och avspärrningarna hade ännu inte hävts.

Tecken på skottlossning

Polisen uppger på tisdagsmorgonen att det rör sig om två grupperingar som har hamnat i bråk, men att man har en bra bild av händelseförloppet.

De skadade ska vara män mellan 30 och 40 år gamla. Helsingborgs lasarett bekräftar att de fått in fyra skadade män, tre av dem i 30-årsåldern och en i 40-årsåldern. Hur allvarliga skadorna är är oklart, men ska enligt polisen vara varierande.

Polisen har också gjort fynd som tyder på att det har varit skottlossning på platsen.

SVT Nyheter rapporterade direkt från platsen på måndagskvällen

Bilolycka nära platsen

Det skedde även en bilolycka där två bilar krockade i nära anslutning till platsen.

– Vi tror att den olyckan har med händelsen att göra, säger Evelina Olsson.

Polisen spärrade av sjukhuset i Helsingborg eftersom det fanns skadade från båda sidor i konflikten. Polisen ville undvika att vänner tog sig in.

– Generellt brukar man spärra av sjukhus för att säkra arbetsmiljön för personalen så att det inte blir en anstormning där, säger Evelina Olsson.

Även tekniker och polishelikopter fanns på platsen.

I nuläget finns ingen uppgift om vad som orsakade bråket.

Beslut om särskild händelse

I samband med bråket fattade polisen beslut om särskild händelse, vilket de kan göra vid oförutsedda händelser som den ordinarie polisverksamheten inte är anpassad för.

– Det innebär att vi kan flytta resurser och få mer stöd tills dess att vi får klarhet i vad som har hänt, säger Tommy Lindén, chef för utredningssektionen i Nordvästra Skåne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.