Man skjuten till döds i Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

Strax innan klockan åtta på tisdagsmorgonen fick polisen in flera samtal om en misstänkt skottlossning i Helsingborg. På plats hittar polisen en skadad man som fördes till sjukhus i ambulans. Mannen, som är i 40-årsåldern, avled senare under dagen.

Larmet om den misstänkta skottlossningen kom in strax innan klockan åtta på tisdagsmorgonen. Efter att flera uppringare hört av skickas flera patruller till Norra Stenbocksgatan i Helsingborg.

På plats hittade polisen en skadad man som fördes med ambulans till sjukhus.

– En man som vi ännu inte har identifierat är förd med ambulans till sjukhuset. Vi har spärrat av området och pratar nu med vittnen på plats, säger Jimmy Modin, presstalesperson på polisen.

Vittnet Alexandra: ”Skakar fortfarande”

Enligt SVT:s reporter på plats syns minst fyra skotthål på förarsidan på en bil på adressen.

Alexandra Furunger bor i närheten och vaknade av skotten.

– När jag förstod att de hade skjutit… jag blev chockad, jag skakar fortfarande lite grann, säger Alexandra Furunger.

Utreder mord

Senare under dagen bekräftade polisen att mannen i 40-årsåldern avlidit på sjukhus. De har inlett en förundersökning gällande mord.

Polisen vill inte lämna några uppgifter om någon misstänkt gärningsman.

– Vi vill inte färga minnesbilden hos de personer vi pratat med och kan därför inte konstatera något om en gärningsman, säger Jimmy Modin till SVT.

Men enligt Karim Ottosson, polischef i Helsingborg, finns det vittnen som har sett en misstänkt gärningsman försvinna från platsen på elsparkcykel.

Tillvägagångssättet gör att polisen misstänker att mordet är en uppgörelse mellan kriminella grupper.

Brottsplatsen är nu avspärrad och polisen arbetar på platsen. En teknisk undersökning kommer att genomföras under dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.