Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Flera lastbilar fastnade på E6:an vid Hallandsåsen och kom inte upp för backen – se hur det såg ut på onsdagen i klippet ovan. Foto: SVT

Flera trafikolyckor i nordvästskåne på grund av snöovädret

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagen drog snöovädret in i nordvästra Skåne och flera trafikolyckor inträffade. Bland annat välte en hästtransport i Ängelholm och lastbilar har fastnade på E6 vid Hallandsåsen något som haft stor påverkan på trafiken.

På onsdagen drog ett snöoväder in över Skåne och SMHI har utfärdat en orange varning för att kraftigt snöfall i kombination med vind kan ställa till det i trafiken.

Enligt Trafikverket stod flertalet lastbilar stilla vid Östra Karup, Hallandsåsen, då de inte kom upp för backen. Detta medförde en stor trafikpåverkan på E6.

Se hur det såg ut på E6 vid 14-tiden på onsdagen i klippet ovan.

Vid klockan 17 var det fortfarande begränsad framkomlighet mellan Hallandsåsen och Östra Karup på grund av det rådande väglag. Prognosen är att trafiken ska rulla som vanligt vid klockan 19 enligt Trafikverket.

Hästtransport har vält

En trafikolycka med stor påverkan inträffade även på E6 vid Rebbelberga strax efter lunch. Där välte en hästtransport vält med en häst i.

Enligt SOS Alarm skickades en ambulans och en djurambulans till platsen liksom räddningstjänst. Det ska vara mycket halt på olycksplatsen och kraftig sidovind råder.

Enligt polisen är hästen skadad men det är okänt hur det gick för den. Ingen person skadades fysiskt. Polisen misstänker inget brott.

Flera olyckor

Vid halv tolvtiden på onsdagen kolliderade en lastbil och en personbil vid Helsingborg södra. Personbilen ska ha kört in i sidan på lastbilen.

Väg 109 i riktning mot Ekeby stängdes helt av men vid 12-tiden var det begränsad framkomlighet på platsen.

Ett par timmar senare drabbades Ekeby åter av snöovädret. Ett träd har fallit över väg 110 och blockerade trafiken. Först vid 16-tiden beräknas trafiken kunna flyta på som vanligt.

Avfarten mot Ättekulla stängdes av ett par timmar på grund av att en personbil behövde bärgas.

Texten uppdateras.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Blåst och blötsnö har orsakat halka och trafikproblem på flera vägar i västra Skåne och Halland. Hör SVT:s meteorolog om vädret. Foto: Johan Nilsson/TT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer