E4 och E6 avstängd efter lastbilsolyckor

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil voltade på E6 och hamnade på fel sida, och orsakade en dieselläcka. En lastbil med släp tappade sin last, en båt, på E4. Båda olyckorna orsakade stopp i trafiken.

Vid 13-tiden på måndagen inträffade en trafikolycka på E6 strax söder om Östra Karup i Båstad. En lastbil voltade och hamnade på sidan, och började läcka diesel.

E6:an är nu avstängd i norrgående riktning, men trafiken leds om, enligt räddningstjänsten. Inga personskador är rapporterade, men ett saneringsarbete pågår eftersom lastbilen läckt diesel.

– Det kan ta ett par timmar, säger Peter Karlborg, vakthavande befäl på räddningstjänsten i Laholm.

Vad som förorsakat att lastbilen körde av vägen är oklart, men det kan bero på det regniga och ostadiga vädret, enligt vakhavande befäl Peter Karlborg. Det är oklart om någon kom till skada.

Enligt Trafikverket var vägen avstängd till midnatt.

– Lastbilschauffören är misstänkt för vårdslöshet i trafik, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson på polisen.

Släp med båt blockerade delvis E4:an

Vid 17-tiden tappade en lastbil ett släp med en båt mellan Ödåkra och Hyllinge i Helsingborg. Båten uppges vara runt 10 meter, och blockerade stora delar av kvällen E4:an i båda riktningarna. Enligt Trafikverket öppnades vägen vid 23.30 på måndagskvällen.

Ingen person kom till skada i samband med olyckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.