Låstes in och utpressades – par åtalas

Uppdaterad
Publicerad

En man ska i somras ha blivit inlåst i en lägenhet där han misshandlades och drogades. Några dagar senare ska samma gärningspersoner ha misshandlat två andra offer med järnrör och en skruvmejsel.

Nu åtalas ett par i Helsingborgstrakten.

Det var i början av juli som mannen spärrades in i en lägenhet i Helsingborg. Där ska han ha blivit nedslagen, fått tejp virad runt handlederna och över ansiktet, samt fått en strumpa instoppad i munnen.

Enligt åtalet tvingades han dessutom ta tabletter med narkotiska preparat. Misshandeln ska ha omfattat slag mot ansiktet och kroppen, att någon sparkat och stampat på överkroppen, samt att en kniv och naglar skrapades mot hans hals.

Mannen fotograferades även i olika typer av förnedrande situationer.

Mannen och kvinnan, som bägge nekar till brott, ska även ha försökt få mannen att ge dem sammanlagt 150 000 kronor. För att få pengar ska de ha kört honom i bil till ett bankkontor i Helsingborg.

Ytterligare två misshandlades

Några dagar senare ska paret ha misshandlat en kvinna i ett trapphus på en annan adress i Helsingborg. Kvinnan ska där ha attackerats med pepparspray innan någon tog stryptag på henne, sparkade på henne och slog henne med en järnrör.

Dagen därpå överföll paret utomhus en tredje man, som blev slagen i huvudet med ett fälgkors och därefter mottog flera hugg mot halsen, axeln och ryggen med en skruvmejsel.

Samtliga offer har tidigare haft någon form av kontakt med någon av gärningspersonerna, men anledningen till att de har drabbats är oklar.

Det misstänkta paret åtalas för människorov, försök till utpressning, grov stöld, samt för två fall av grov misshandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.