Snö och lera – då trivdes cyklisterna på Ring Knutstorp

Uppdaterad
Publicerad

Första advent i snö och lera. Det passade cyklisterna på Ring Knutstorp.

– Det är det här som är cross. Jag tycker om att köra i sådana här förhållanden, säger Ville Merlöv, vinnaren i elitklassen.

Cykelcross är en av de större sporterna i länder som Belgien och Nederländerna. I Sverige finns dock entusiaster. En del av dem var på söndagen med och tävlade på Ring Knutstorp. Svenska mästaren David Eriksson fick se sig besegrad av Ville Merlöv.

– Det känns väldigt bra för moralen. Sista tävlingen i Sverige är om två veckor. Sen blir det att dra till Belgien i vinter, säger Ville Merlöv, en 16-åring från Råå som har framtiden för sig.

Ring Knutstorp är motorsport på sommarhalvåret och sedan tar cykelsporten över under vintern. Under helgen har det också varit ett ungdomsläger i cykelcross. Det är Åstorps CK som startat satsningen Rocky Skåne för att locka ungdomar till cykelcross och mountainbike.

I klippet kan du se hur tävlingen går till och höra några av deltagarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.