Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Producenterna hoppas att besökarna ska kunna njuta mer av upplevelsen när de ligger ner. Foto: Erik Ragnar Danielsson/SVT

Dunkers i Helsingborg satsar på kultur för de som vill ligga ner

Uppdaterad
Publicerad

Att ligga ner och ta del av kultur. Det är Dunkers kulturhus satsning inför våren för att ge besökare nya vinklar på konst.

– Vi är så vana att uppleva konst sittandes i fina rader. Vi hoppas att denna formen kan göra att besökare känner sig mer avslappnade, säger programproducent Matilda Dahl.

Under våren kommer tre föreställningar att visas med olika fokus. Den första föreställningen har en meditativ inriktning, den andra har fokus på projiceringar i kombination med pianomusik och den sista utspelar sig på en strand.

– När jag och mina kollegor satt och pratade om vad vi ville göra så kom det upp att vi ville testa hur det är att använda en annan form för föreställningen. Sedan hittade vi föreställningar som matchade det teamat, säger programproducent Matilda Dahl.

Men det är inte föreställningar som är optimala för alla.

Inte barnanpassat

– Det är tänkt för en vuxen publik och inte barn. Och har man problem med att ligga ner gör vi vad vi kan för att lösa det, säger Matilda Dahl.

Ni är inte rädda att publiken somnar under föreställningen?

– Om en person somnar så var det det som den behövde så det ser vi inga problem med, säger Matilda Dahl.

Se hur ett kulturligg går till i videon ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.