Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Linda Theodoridis har spelat musik i många år och efter att ha vunnit en radiotävling kommer hon nu uppträda på Sweden Rock Festival 2023. Hör henne berätta mer i klippet ovan. Foto: Simon Melin/SVT

Linda Theodoridis ska spela för 40 000 ”rockers” på Sweden Rock

Publicerad

Linda Theodoridis, 44, i Klippan kammade hem segern i en musiktävling på radion. Nu ska hon uppträda på sommarens Sweden Rock Festival i Norje utanför Sölvesborg.

Linda Theodoridis kommer ursprungligen från Helsingborg men bor numera i Klippan med man och barn. Till vardags arbetar hon som tandhygienist men musikintresset har alltid funnits. Men att få prova på att vara rockstjärna var en slump.

– Jag var på väg till jobbet och då hörde jag på Rockklassiker att de hade en tävling om att få chansen att för att prova på att vara rockstjärna för en dag, säger hon.

Sweden Rock Festival 2023

Vinnande bidraget

Hon skickade in sitt bidrag och kammade sedan hem vinsten i tävlingen. På fredag klockan 13 intar hon ”Pistonhead stage” tillsammans med Rockklassiker Allstars bestående av bland annat Mikkey Dee och Nina Söderquist.

– Det är väldigt nervöst samtidigt försöker man landa någonstans i att jag har gjort detta innan och att det kommer bli jättekul. Jag kommer ha en massa kompisar där, en upplevelse för livet, så jag ska verkligen försöka slappna av och njuta, säger Linda Theodoridis.

”Ska bli jättehäftigt att träffa alla Rockers”

För hon är inte novis, för 15 års sedan hon i bandet Urban Mind som var förband till Kelly Clarkson på Annexet i Stockholm. På fredagens festivalkonsert kommer hon spela tre låtar.

– Det är hittills min största upplevelse inom musiken.

Några av festivalens dragplåster är Iron Maiden, Deep purple, Europe, Ghost och Mötley Crüe. Läs mer i vår guide och spelschema för Sweden Rock 2023.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sweden Rock Festival 2023

Mer i ämnet