Fler bilar var skadade av skott från ett luftgevär. Foto: Jan Emanuelsson

Nya fall av luftvapenbrott – över 50 bilar skadade i Klippan

Uppdaterad
Publicerad

Under morgonen upptäckte flera personer att deras bilar, som stod parkerade vid Klippan centrum, var skadade. Rutor har krossats och bucklor syns på dörrarna. Enligt polisen är det någon som har skjutit på bilarna med ett luftvapen.

– Vid klockan nio i morse fick vi in första samtalet om att det har varit skadegörelse på bilar. Vi har än så länge fått in fem anmälningar, men det är runt femtio bilar som har drabbats, säger Jimmy Modin, presstalesperson hos Polisen.

Foto: Jan Emanuelsson

Än så länge har inte polisen gripen någon misstänkt. Men de meddelar att om man har fått sin bil skadad ska man höra av sig till polisen.

SVT har tidigare rapporterat om luftvapenbrott i Klippan. Det började med beskjutningar av stadshus och partilokaler i början av oktober – sedan har luftvapenbrotten eskalerat i nordvästra Skåne. Ett 40-tal fall har noterats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.