Området kring byggnaden där den döda personen upphittades är avspärrat. Foto: Jan Emanuelsson LocalEyes

Man anhållen misstänkt för Åstorpsmord

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern har anhållits misstänkt för mord på en kvinna i Åstorp, som hittades död i helgen.

På lördagen hittades en kvinna i 50-årsåldern död i en bostad i Åstorp. Larmet inkom till polisen vid 13-tiden. Platsen spärrades snabbt av och ärendet rubricerades som mord.

Under kvällen gjordes en teknisk undersökning på plats.

– Omständigheterna på plats gör att vi misstänker att det kan vara ett brott som ligger bakom. Vi pratar även med boende i området för att se om det är någon som har sett eller hört något, sa Jimmy Modin, presstalesperson hos polisen i region syd på lördagen.

Misstänkt ska förhöras vidare

Nu sitter en man i 20-årsåldern anhållen misstänkt för mordet. Mannen hämtades in på söndagkvällen efter att en åklagare fattat beslut om anhållan.

– Vi är säkrare idag på att det rör sig om mord, säger kriminalkommissarie Kenth Pehrsson.

Vid lunchtid på måndagen hade mannen bara hunnit förhöras i ett kort så kallat delgivningsförhör. Fler förhör kommer ske när mannen fått en försvarare, berättar kriminalkommissarie Kenth Pehrsson.

Han vill inte kommentera om kvinnan och den anhållne mannen kände varandra.

Så rapporterade vi om mordet i samband med att det uppdagades – se klippet nedan:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.