Man försökte ta sig in i villa i Helsingborg – svårt skadad

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern skadades svårt, när han försökte ta sig in i en villa i Helsingborg natten mot lördag. Mannen skar sig och fördes till sjukhus med livshotande skador.

Inbrottet skedde vid 03.30-tiden. Familjen i villan på Filbornavägen vaknade av att en okänd man slagit sönder ett fönster.

– I samband med det skar han upp sig rätt rejält. Familjen som bor där fick fly, och han blödde mycket, säger Thomas Söderberg, vakthavande befäl vid polisen.

– När polis kom fram och fick fast honom, så blev han medvetslös efter en stund, förmodligen för att han tappat för mycket blod,

Livshotande skador

Mannen fördes till sjukhus. Enligt Region Skånes presstjänst är skadorna livshotande.

Det är oklart varför mannen bröt sig in i bostaden. Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse.

Rättelse:

Inledningsvis misstänkes att mannen försökt göra inbrott i villan, men förundersökningen är nerlagd och händelsen rubriceras som grovt hemfridsbrott. Enligt polisen hade mannen inget uppsåt att stjäla något i villan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.