Enligt polisen är omständigheterna kring dödsfallet är oklara. Foto: André Tajti

Inget brott bakom dödsfallet på Hallandsåsen

Uppdaterad
Publicerad

En avliden man hittades på Hallandsåsens rastplats under torsdagseftermiddagen. Poliser påbörjade en mordutredning men kunde senare konstatera att inget brott låg bakom dödsfallet.

Det var en uppringare som larmade om mannen på rastplatsen och polis och ambulans skickades. Platsen spärrades av och brottstekniker skickades från Kalmar. Polisen upprättade en förundersökning om mord.

– Det är allmänheten som hittat den avlidne mannen. Omständigheterna kring dödsfallet är oklara och därför tar vi höjd för att det kan röra sig om mord, sa Evelina Olsson, presstalesperson hos polisen strax efter larmet.

Inget brott bakom dödsfallet

Under fredagen vill polisen fortfarande inte gå in på detaljer i ärendet men säger att man inte längre misstänker något brott.

– Omständigheterna på platsen gjorde att vi var tvungna att utreda det som eventuellt mord till en början, men kunde ganska snabbt konstatera att så inte var fallet, säger polisinspektör Mattias Nildén.

– Det brottsrubricering sätts bland annat för att få tillgång till rätt resurser i ett inledande skede, säger Åsa Emanuelsson, polisens presstalesperson.

Mannens anhöriga är underrättade.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer