Foto: Mikael Nilsson

Pojke anhållen för mordförsök vid gym i Ängelholm

Uppdaterad
Publicerad

En 15-årig pojke har anhållits misstänkt för att ha stickskadat en jämnårig pojke under lördagen. 17-åringen blev allvarligt skadad.

Polisen larmades till Friskis & Svettis gym på Industrigatan i Ängelholm, där en pojke i övre tonåren hittades stickskadad. 17-åringen fördes i ambulans till sjukhus och polisen vill bara säga att han är allvarligt skadad.

– Vi säger inte mer än så just nu. Anledningen är att han är under 18 och vi har fortfarande inte lyckats nå hans vårdnadshavare, säger Kim Hall, informatör vid polisens ledningscentral.

Larmet kom till polisen klockan 17.55 på lördagen. Händelsen rubriceras som mord- eller dråpförsök, enligt polisen.

Misstänkt är gripen

– Det är någon form av stickvapen som använts, men så mycket mer än så vet vi inte,  säger Anna Göransson, informatör vid polisens ledningscentral.

Polispatruller arbetade under lördagskvällen med att höra eventuella vittnen och söka med hund i området.

Vid halvelva-tiden på söndagen bekräftade polisen att en 15-årig pojke gripits misstänkt för mordförsöket.

Polisen tror att händelsen skett inomhus och brottsplatsen är avspärrad under den tekniska undersökningen som ska ske under måndagen.

Vill kameraövervaka

Friskis & Svettis har meddelat att det kommer vara stängt på söndagen. Föreningens krisgrupp leder arbetet med en handlingsplan som upprättats. Bemanningen och bevakningen kommer att förstärkas. Föreningen ska också ännu en gång ansöka om kameraövervakning hos Länsstyrelsen. Man har gjort det tidigare, men då fått avslag.

– Vi är en av Ängelholms största mötesplatser och en del av samhället. Våra medlemmar ska känna sig trygga oavsett när man tränar under dygnet, verksamheten säger Bodil Nordkvist, som är verksamhetschef, på föreningens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.