En polis som står vakt i väntan på att teknikerna ska komma till lägenheten under natten till söndagen. Foto: Mikael Nilsson

Man hittades skadad efter bostadsinbrott i Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

Rånarna tog sig in i lägenheten genom balkongdörren. När polisen kom fram hittades en 30-årig man skadad i lägenheten.

Larmet kom till polisen klockan 23.34 på lördagskvällen. Ett ögonvittne hade då sett hur flera gärningsmän brutit upp en balkongdörr och tagit sig in i en lägenhet på Skaragatan i Helsingborg, enligt polisen.

När polisen kom fram till platsen hittades en 30-årig man skadad i lägenheten. Tjuvarna ska ha tagit två mobiltelefoner och sedan sprungit från platsen.

– Den skadade mannen är målsägande – vad vi uppfattar har han varit i lägenheten när det blev inbrott, säger Patric Fors, presstalesperson hos polisen.

Blev han misshandlad i samband i med rånet?

– Vad vi uppfattar var han inte skadad innan dess. Vi får in larmet som rån i bostad.

30-åringen har tagits till sjukhus där han eventuellt ska förhöras, enligt vad polisen skriver på sin hemsida. Enligt sjukhuset beskrivs mannens skador som lindriga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.