Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Flera poliser fanns på plats på villagatan i Bjuv under natten. Foto: Mikael Nilsson

Man skjuten av polis i Bjuv – allvarligt skadad

Uppdaterad
Publicerad

I samband med en hotfull situation har en man i 45-årsåldern skjutits av polis i ett område i Bjuv, Skåne, enligt polisens hemsida.

– Det blev en trängande fara för polisen som gjorde att hen var tvungen att dra vapen, säger Cecilia Andersson, kammaråklagare.

Larmet inkom till polisen vid 23-tiden på onsdagskvällen. På plats uppfattar polisen att mannen har ett skjutvapen.

Den 45-åriga mannen fördes till sjukhus med ambulans. Mannen blev allvarligt skadad men under torsdagseftermiddagen uppges skadeläget vara stabilt.

– Mannen har fått en offentlig försvarare och han ska förhöras när hans hälsotillstånd tillåter det, säger Cecilia Andersson, kammaråklagare.

Händelsen ska utredas

Polis och åklagare är förtegna med vad som skett i den hotfulla situation som inträffat.

– Just nu kan vi bara säga att den här mannen hade något som kunde uppfattas som ett skjutvapen, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisen i region Syd.

Händelsen rubriceras som försök till mord alternativt hot mot tjänsteman. Mannen har enligt åklagaren ingen kriminell bakgrund.

Eftersom polisen har avlossat skott kommer händelsen också att utredas vid avdelningen för särskilda utredningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.