Platsen är avspärrad för teknisk undersökning. Foto: Jan Emanuelsson/Local eyes

Man skjuten i benet i Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

En man har skjutits i Helsingborg. Han är lindrigt skadad och förd till sjukhus med ambulans.  Polisen rubricerar händelsen som mordförsök. 

01.51 larmades polisen till centrala Helsingborg. Flera personer hade blivit vittne till en skottlossning, där en man träffats i benet.

– Det har inträffat i anslutning till krogmiljön. Så det har gjorts flera vittnesförhör under natten, säger polisens presstalesperson Filip Annas.

Mannen är lindrigt skadad och han har förts till sjukhus med ambulans. I nuläget finns ingen misstänkt eller gripen. Polisen har upprättat en anmälan om försök till mord.

Platsen spärrades efter händelsen av för teknisk undersökning. Strax före klockan 06 hävdes avspärrningarna.

Flera skjutningar på kort tid

Nattens skottlossning är den tredje på bara några veckor i Helsingborg. Den 15 augusti sköts en 25-årig man ihjäl i området Vasatorp och bara några dagar senare skadades en man allvarligt i samband med en skjutning på Stattena.

Huruvida det finns ett samband mellan skjutningarna kan polisen i nuläget inte svara på.

– Vi utreder det här som en isolerad händelse. Framkommer det någonting som pekar på ett eventuellt samband så är det naturligtvis något vi tittar på. Men det är fortfarande så pass färskt i utredningen så det är lite för tidigt för att prata om det, säger Filip Annas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.