Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Mikael Nilsson

Man död efter skottlossning i Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern har dött efter en skottlossning i Helsingborg. Ingen har ännu gripits.

Sent på onsdagskvällen larmades polisen om en skottlossning på Ragnvallagatan i Helsingborg. När polisen kom dit hittades en skottskadad man i 20-årsåldern utomhus.

Han fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda. En förundersökning om mord har inletts men hittills har ingen gripits. Enligt polisens presstalesperson, Evelina Olsson, så finns det på torsdagsmorgonen heller ingen person misstänkt i nuläget.

– Vi har jobbat väldigt intensivt med det här under natten, genomfört ett anta förhör och knackat dörr, säger Evelina Olsson.

Polisen: ”Intresserade av vittnesmål”

Vid femtiden på torsdagsmorgonen hävdes avspärrningarna efter att polisen avslutat sin tekniska undersökning av platsen.

– Vi är väldigt intresserade av vittnesmål, om man sett eller hört något man reagerat på, säger Evelina Olsson.

Hon menar att polisen i nuläget inte vill låsa sig vid om man misstänker att det varit en eller flera gärningspersoner inblandade eller hur den eller dessa tagit sig från brottsplatsen.

– Vi vill inte låsa oss vid just denna händelsen utan har man sett personer eller fordon uppträda avvikande i det här området så är vi intresserade av att höra det, säger Evelina Olsson.

Enligt uppgifter från SOS-alarm så larmades det om samtidigt om att det brann i en bil på Ragnvallagatan.

– Vi kan ännu inte säga något om att dessa händelser har något samband, säger Evelina Olsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.