Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– De boende är väldigt ledsna, säger Rana Hammana, områdesutvecklare på Helsingborgshem. Foto: SVT

Man i 20-årsåldern död efter skjutning i Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern har dött efter att på tisdagsmorgonen hittats skjuten på Dalhem i Helsingborg. En pojke i övre tonåren är gripen misstänkt för mord.

Polisen fick flera larm från uppringare strax efter sju om att det hörts skottlossning på Dalhem. Mannen ska ha suttit i en bil på Annerovägen när skotten avlossades. Vid 10-tiden meddelade polisen att den skjutne mannen avlidit. Hans anhöriga är underrättade.

Tonåring gripen misstänkt för mord

Vid 13-tiden på tisdagen meddelade polisen att en pojke i övre tonåren är gripen misstänkt för brottet.

Polisen kan inte gå vad den gripne har för relation till den avlidna mannen, eller om det finns kopplingar till organiserad brottslighet.

– Vi kan inte gå in närmre på vad som har skett, eller vad det finns för kopplingar mellan dem. Det är sådant vi kommer utreda, säger Katarina Rusin, polisens presstalesperson.

”Hoppas att någon sett något”

Polisen har under dagen pratat med flera vittnen.

– Det här har hänt mitt i ett bostadsområde vid en tid när många varit på väg till jobb eller skola, så vi hoppas att någon sett något, säger Evelina Olsson, presstalesperson hos polisen.

Under dagen kom trygghetsvärdar från bland annat Helsingborgs stad och bostadsföretaget Helsingborgshem på platsen för att finnas till hands för oroliga invånare.

Rana Hammana är områdesutvecklare på Helsingborgshem och en av dem som rörde sig i området för att prata med folk. Hon berättar om en låg stämning i området.

– Man märker att det finns en oro här, säger hon.

Så här rapporterade SVT Nyheter Helsingborg på tisdagsmorgonen:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En man i 20-årsåldern har avlidit efter att ha skjutits i en bil på Dalhem i Helsingborg. Vår reporter Winnie Gravlund rapporterar på plats. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.