Foto: Anders Magnusson/SVT

Misstänkt skottlossning i Helsingborg – man skadad

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern har förts till sjukhus efter en misstänkt skottlossning i Helsingborg på torsdagskvällen. Enligt vittnen hördes flera skott avfyras i området.

Polis larmades vid 21.40.tiden på torsdagkvällen om en misstänkt skottlossning nära polishuset i Helsingborg.

– Man har hört flera skott, säger polisens presstalesperson Fredrik Bratt.

Hittades på marken

Skottlossningen ska ha skett utomhus. När polis kom till platsen hittades en man på marken med misstänkta skottskador. Skadeläget är oklart men enligt polisen ska han ha varit vaken och talbar.

– Polis har även skickats till sjukhuset för utredningsarbete och att höja säkerheten, säger Fredrik Bratt.

Polisen efterlyser tips

Vapenhundar och polisen helikopter deltog under torsdagskvällen i eftersökningsarbetet. Brottsplatsen spärrades av och polisen genomförde en teknisk undersökning på platsen. Under kvällen förhörde personer på plats och efterlyser eventuella vittnen.

– Vi är så klart intresserade av alla iakttagelser som kan ha gjorts i samband med den här händelsen. Det tas tacksamt emot på 114 14 eller via poliserna på plats, säger Fredrik Bratt.

Ytterligare en man ska ha blivit beskjuten, utan att ha träffats, vid samma tillfälle. Polisen har upprättat en anmälan om försök till mord även gällande den här händelsen.

Ingen gripen

Tidigt på fredagsmorgonen berättar polisen att man avslutat sin tekniska undersökning på platsen.

– Vi har lämnat platsen och har inte gripit någon misstänkt under natten, säger Kenneth Andersson, inre befäl vid polisen i Helsingborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.