Polisen har spärrat av ett större område. Foto: Andreas Holm

Två unga män skottskadade i Landskrona

Uppdaterad
Publicerad

Två män i 25-årsåldern blev skjutna vid Koppargården i Landskrona på söndagseftermiddagen. En av dem fördes med ambulans till sjukhus, men en annan kom själv dit först senare på kvällen.

En skottlossningen ägde rum utomhus vid Koppargården i Landskrona vid  17.20-tiden på söndagen.

En man i 25-årsåldern skadades och hittades av polis och räddningstjänst på plats efter att man ryckt ut efter flera larm om skottlossningen.

– Han är förd till sjukhuset i Lund, säger Maya Forstenius, pressinformatör hos polisen i region Syd

Platsen avspärrad

Mannen fick inte livshotande skador.

– Jag har pratat med akuten och hans skador betecknas som lindriga, säger Thomas Nilsson på Region Skånes pressjour.

Foto: Andreas Holm

Flera polispatruller larmades till platsen för att samla in information om händelsen.

– Polisen har spärrat av ett område. Tekniker är på plats för att genomföra en teknisk undersökning, säger Maya Forstenius.

Ytterligare en man skottskadad

Ett par timmar senare under kvällen kom sedan en annan, jämnårig man in till sjukhuset, också han med skottskador. Enligt polisen ska den mannen ha uppgett att han också befann sig på plats vid Koppargården vid skottlossningen.

Den andre mannens skador bedöms heller inte som livshotande.

Polisen rubricerar händelsen som försök till mord. I nuläget har ingen misstänkt gärningsman gripits.

–Ingen är gripen och vi är sparsamma med information eftersom vi fortfarande är i ett insamlingsskede, säger polisinspektör Mattias Mohn vid Helsingborgspolisen.

Han vill inte svara på frågan om det finns någon misstänkt men säger att man kopplar ihop händelserna, att det skett vid samma tillfälle.

–Vi ska bemanna en husbil i området för att samla in uppgifter och även för att skapa trygghet i området, säger Mattias Mohn.

Foto: Andreas Holm

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.