Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Smash into pieces Melodifestivalen-resa fick en oväntad början i samband med att bandet stannade till i Örkelljunga. Hör dem berätta mer om händelsen i klippet. Foto: SVT/Renato Rakonic

Mellobandet ingrep vid hundattacken i Örkelljunga: ”Fattade att det var allvarligt”

Publicerad

Under onsdagen blev en kvinna allvarligt skadad efter att ha attackerats av en hund i Örkelljunga. I närheten befann sig bandet Smash into pieces, som fick rycka in och hjälpa kvinnan.

Det var vid elvatiden på förmiddagen som kvinnan blev biten på flera delar på kroppen. Smash into pieces-medlemmarna hade precis stannat i Örkelljunga för att köpa lunch, när gitarristen Per Bergquist hörde något utanför bilen.

– En kvinna kommer springandes från skogen med full panik, och berättar om någon attack. Då hör jag att det är någon som ropar på hjälp, säger Per Bergquist.

Han och bandkollegan Daniel Sörbye sprang mot ropen samtidigt som de ringde 112. När de kom fram hjälpte de till att stoppa blödningen från den hundbitna kvinnan, som därefter fördes till sjukhus med allvarliga skador.

”Har inte hunnit tänka på oss själva”

Under lördagen intar bandet scenen i Malmö arena, för att delta i Melodifestivalens första deltävling. Samtidigt har de haft den skadade kvinnan i sina tankar under förberedelserna.

– Vi har inte hunnit tänka så mycket oss själva, utan vi tänker mest på hur hon mår, säger Daniel Sörbye.

Polisen har nu upprättat en anmälan om vållande till kroppsskada. Hunden som bet kvinnan blev inte omhändertagen i samband med attacken.

SVT Nyheter Helsingborg söker verksamheten där händelsen inträffade.

Hör Smash into pieces berätta mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.