Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En man är allvarligt skadad efter att ett mindre flygplan störtat utanför Landskrona. Foto: André Tajti

Mindre flygplan störtade utanför Landskrona

Uppdaterad
Publicerad

Ett mindre flygplan har störtat utanför Landskrona i samband med landning på ett flygfält. Två män befann sig ombord och en av dem vårdas fortfarande under måndagen på sjukhus med allvarliga skador.

– Just nu är det avvaktan i väntan på en haveriutredning. Det är alltid trist när sånt här händer, det var två rutinerade piloter, säger Landskrona flygklubbs ordförande Ronny Lindell.

Larmet kom strax innan klockan 14 på lördagseftermiddagen. Planet störtade vid landning på ett flygfält strax norr om Härslöv. Två män befann sig ombord, den ena har lindriga skador och kommer att förhöras av polisen och den andre fick åka ambulans till sjukhus, där han nu vårdas för allvarliga skador.

– Just nu finns ingen brottsmisstanke. Vi kommer att spärra av olyckaplatsen för att dokumentera vad det var som hände, säger Evelina Olsson, presstalesperson på polisen i syd.

Händelsen rubriceras just nu som en räddningsinsats som leds av räddningstjänsten. Polisen kommer även att höra vittnen under eftermiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.