Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ett misstänkt föremål hittades i en källare på en fastighet på Planteringen – hör polisen Mattias Lööw berätta mer i klippet ovan. Foto: SVT/Stina SandströmVisa alla (2)
Visa alla (2)

Misstänkt farligt föremål hittat i Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagsförmiddagen hittades ett misstänkt farligt föremål i en källare till en fastighet på Planteringen i Helsingborg. Ett område runt adressen spärrades av. Ett par timmar senare kunde nationella bombskyddet säkra föremålet.

Två fastigheter i närheten av källarutrymmet evakuerades.

– Och de närliggande fastigheterna är inrymda, där uppmanas de boende alltså att hålla sig inomhus, säger Jimmy Modin, på polisens ledningscentral.

Hittades vid insats

Mathias Lööw, som ingår i polisens ledningsgrupp på platsen, berättade att det var polisen som hittade det misstänkt farliga föremålet.

– Föremålet hittades i samband med en annan insats som polisen gjorde i området, säger han.

Det finns i nuläget ingen misstanke om vem eller vilka som placerat föremålet i källaren.

Bombskydd på plats vid fastigheten

Polisen hade flera enheter på plats – bland annat bombskyddstekniker. Strax efter 12-tiden inledde bombskyddet arbetet med att kontrollera föremål.

Ett par timmar senare meddelade polisen att föremålet säkrats. Avspärrningen hävdes och de boende kunde återvända till sina hem.

SVT Helsingborg pratade med en av de boenden som evakuerats. Han stod utanför polisens blåvita avspärrningsband och väntar på att få komma tillbaka till sín lägenhet.

– Polisen ringde på och uppmanade oss att lämna huset. Det var bråttom och jag hann inte få med mig något. Jag blev rädd, säger Morteza Goorani.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer