Misstänkt mord i Landskrona – man gripen

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern är gripen misstänkt för mord på en jämnårig man i en lägenhet i Landskrona. Polisen har genomfört en kriminalteknisk undersökning på platsen.

Polisen larmades till en bostad i Landskrona vid 9-tiden på fredagsmorgonen. Vad larmet gjorde gällande ville polisen inledningsvis inte gå in på, men klart är i alla fall att kriminaltekniker fick kallas till platsen för att göra en kriminalteknisk undersökning. Man har även knackat dörr i området för att få in vittnesuppgifter.

På eftermiddagen meddelade polisen att det rör sig om ett misstänkt mord på en man i 40-årsåldern.

Var redan avliden när polisen kom

Han ska ha hittats avliden i lägenheten med skador som gjort att polisen inlett en förundersökning gällande mord. Anhöriga är underrättade.

– Strax innan klockan nio så fick vi kännedom om det, sen omständigheterna däromkring är inget jag vill gå ut med i nuläget eftersom vi genomför dörrknackning för att få in eventuella vittnesmål och jag vill inte färga vittnena där, säger polisens presstalesperson Filip Annas.

Hur mannen ska ha bragts om livet vill polisen inte gå in på.

Har det använts tillhyggen?

– Det kan inte uteslutas, säger Filip Annas.

En gripen

Kort efter att polisen fick kännedom om händelsen ska en man i samma ålder som brottsoffret ha gripits misstänkt för att ligga bakom dådet. Vad de två männen har för anknytning till platsen vill polisen inte gå in på.

Det kriminaltekniska undersökningen är avslutad men lägenheten kommer sannolikt fortsatt vara avspärrad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.