Foto: Mikael Nilsson

Kvinna föll från balkong – man misstänkt för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna föll från andra våningen i en lägenhet i Helsingborg på fredagskvällen. En man är anhållen misstänkt för mordförsök.

Polis och ambulans skickades strax före klockan 20 till en lägenhet i stadsdelen Olympia i Helsingborg efter att en kvinna fallit från andra våningen.

Kvinnan fördes till sjukhus med ambulans men hennes skadeläge är inte meddelat. På lördagskvällen var hon fortsatt kvar på sjukhuset.

Man anhållen för mordförsök

En man greps för försök till mord och anhölls senare efter beslut av åklagare.

– Vi har hållit förhör med honom. Jag kan inte gå in på vad som har sagts men vi jobbar vidare med ärendet, säger Michael Rosell, inre befäl hos polisen i Helsingborg.

Polisen har knackat dörr i området för eventuella vittnesmål. Platsen spärrades också av för kriminalteknisk undersökning.  I övrigt vill inte polisen säga mer.

– Det finns inget mer att säga eller berätta om det utan jag hänvisar till att det råder förundersökningsekretess, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson på polisen region Syd.

Polisen vill inte säga något om de inblandades relation.

Stärkta misstankar

Den misstänkte mannen anhölls inledningsvis som skäligen misstänkt för försök till mord men under helgen stärktes misstankarna till den starkare graden på sannolika skäl. På måndagen togs ärendet över av en ny åklagare.

– Nästa konkreta beslut är om han ska begäras häktad eller försättas på fri fot och det kommer jag fatta beslut om senast imorgon kl 12, säger kammaråklagare Linda Seger.

Åklagaren vill inte kommentera om kvinnan har kunnat höras med hänvisning till att utredningen är i ett tidigt läge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.