Foto: TT

Man i skyddsväst misstänkt skjuten i Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern som bar skyddsväst misstänkts ha blivit skjuten i handen tidigt under morgonen. Polisen har upprättat anmälan om grov misshandel.

Klockan 05:54 på söndagsmorgonen kom en man i 25-årsåldern in till sjukhuset i Helsingborgs med en misstänkt skottskada i handen. Polisen kontaktades sedan av sjukhuset.

Den skottskadade mannen bar en skyddsväst. När polisen kom in till sjukhuset ville den skadade inte samarbeta eller dela med sig någon information om vad som hänt. Efter omplåstring lämnade mannen självmant sjukhuset.

– Han ville inte berätta någonting för oss, så redan där har vi uppförsbacke, berättar Fredrik Bratt vid polisens ledningscentral.

Känd av polisen

Händelsen är anmäld som grov misshandel.

– I nuläget är det svårt att utreda brottet när den utsatta inte vill samarbeta, vi ska undersöka vem som gjort detta eller om det är självförvållat, fortsätter Fredrik Bratt.

Enligt polisen är mannens identitet känd av polisen sedan tidigare.

Polisen har inga inga uppgifter om var någonstans skottlossningen kan ha inträffat, det har inte kommit in några larm eller uppgifter som kan kopplas till den skottskadade mannen

– Vi får se om det kommer in ärenden under dagen som vi kan koppla till det här, säger Fredrik Bratt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.